Activiteiten op Terschelling

Fietsen

De auto mag mee naar Terschelling maar het is veel leuker om deze thuis te laten en het eiland te ontdekken op de fiets. Bij de veerhaven is het mogelijk om een fiets te huren en natuurlijk kun je ook je eigen fiets meenemen. Lees verder

Wandelen

Wil je de natuur van Terschelling bekijken? Dan is wandelen misschien wel de beste optie. Je zult niet snel uitgewandeld zijn want de totale lengte van alle wandelpaden is meer dan 200 kilometer. Maak ook eens een wandeling in het prachtige natuurreservaat De Boschplaat. Lees verder

Vuurtoren De Brandaris

In het dorp West-Terschelling staat de prachtige vuurtoren De Brandaris. De toren is gebouwd in 1594 en is hiermee de oudste nog werkende vuurtoren van heel Nederland. De toren is 53,7 meter hoog en telt 6 verdiepingen.

Vuurtoren de Brandaris

Het is helaas niet mogelijk om de toren te beklimmen. Wat wel kan is trouwen in De Brandaris! Je treft de trouwzaal op de eerste verdieping. Dus mocht je trouwplannen hebben dan is dit wel de perfecte locatie!

Paardrijden

Terschelling is een fantastische eiland om paard te rijden. Je hebt veel verschillende mogelijkheden zoals paardrijden over het strand of door de bossen. En vergeet niet dat de natuur op Terschelling prachtig is. Het is dan ook een echte aanrader om met een paard deze natuur te verkennen. Het strand van Terschelling is enorm breed dus dat zal jouw paard zeker als prettig ervaren. Over het gehele eiland lopen fraaie ruiterroutes. Neem jouw eigen paard mee of huur er een op het eiland. Het kan allemaal!

Wrakkenmuseum De Boerderij

Wrakkenmuseum De Boerderij is een prachtig jutters- en duikermuseum en tref je in het plaatsje Formerum (Zuid 13). De authentieke Terschellinger boerderij waarin het museum is gevestigd is gebouwd van drijfhout. De dragende balken zijn bijvoorbeeld scheepsmasten. Dit is al een heel bijzonder gegeven.

Hille van Dieren verzamelt al sinds 1975 voorwerpen uit scheepswrakken voor het museum. In dit museum tref je o.a. een prachtige tentoonstelling over het goudschip Lutine. Dit schip is in 1799 gezonken. Het museum is zeer de moeite waard om te bezoeken en is leuk voor jong en oud.

Blokarten

Heb jij wel eens gehoord van blokarten? Blokarten is zeilen op het strand. En dat is heel leuk om te doen en redelijk eenvoudig om te leren. De lange en brede stranden van Terschelling lijken er bijna voor gemaakt. Het is een snelle en spectaculaire sport en niet alleen fantastisch om te doen maar zeker ook leuk om naar te kijken. Op Terschelling heb je voldoende mogelijkheden om deze funsport te leren uiteraard onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Kinderboerderij en Landbouwmuseum Het Hooivak

Dit museum is uitermate geschikt om te bezoeken met jouw kinderen. Kinderen vinden het natuurlijk fantastisch om de kippen en de konijnen te voeren. Alle dieren die op het erf lopen mogen ook geaaid worden. In de boerderij is een landbouwmuseum gevestigd. De boerin verteld van alles over het boerenleven op het eiland en je leert bijvoorbeeld hoe je boter moet maken. Kortom het ideale dagje uit! Het museum tref je aan de Kooiweg 3 in Hoorn.

Museum 't Behouden Huys

Museum 't Behouden Huys tref je in West-Terschelling. Bij een bezoek aan dit museum kom je meer te weten over de geschiedenis, cultuur en scheepvaart van Terschelling. In dit museum is onder andere een goudstaaf te bekijken. Deze goudstaaf is opgedoken uit een gezonden goudschip. Het bezoeken van dit museum is een echte aanrader.

Berenloop

Ieder jaar wordt op Terschelling in november de Berenloop georganiseerd. Het eiland is een fantastisch decor voor een hardloopwedstrijd. Deze populaire marathon is misschien wel de zwaarste van Nederland. In 2018 vond de 22e editie van dit evenement plaats.

Je kiest uit de volgende afstanden: hele marathon, halve marathon, 10 kilometer of 5 kilometer. Voor kinderen is er zelfs een jeugdloop met de afstanden: 600 meter, 1200 meter en 1800 meter.

Het is een hele leuke wedstrijd. Doe jij ook mee?

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.