Oerol Festival

Ieder jaar vindt op het Waddeneiland Terschelling het leuke festival Oerol plaats. Het is een wereldberoemd straattheater- en muziekfestival en het bezoeken meer dan waard. Op dit 10-daagse festival treden zowel nationale als internationale theatergroepen op.

Oerol 2019 vindt plaats van 14 t/m 23 juni. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten!
Volg jij Oerol ook op sociale media? De hashtag is #Oerol2019!

Tijdens Oerol geniet je onder andere van muziek, dans, storytelling, theater, expedities en beeldende kunst. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en er zijn zelfs voorstellingen voor kinderen. De belangrijkste voorstelling is Terschelling zelf. Wat een fantastisch decor is Terschelling voor dit festival!

Prachtige locaties

De mooiste locaties van Terschelling worden voor dit festival geselecteerd. Er vinden onder andere voorstellingen plaats op het strand, in de bossen, op dijken, gewoon op straat, in de duinen en zelfs op het water. De voorstellingen worden speciaal voor de locaties op Terschelling gemaakt en dat levert vaak betoverende plaatjes op. In 2018 werden er bijna 60 verschillende locaties gebruikt.

De beste manier om je te verplaatsen tijdens Oerol is de fiets. Maar hoe vind je je fiets weer terug tussen alle duizenden fietsen? Want bijna iedereen gaat natuurlijk van de ene naar de andere locatie met de fiets. Markeer jouw fiets en het probleem is opgelost. In 2018 werd dit bijna door iedereen gedaan en het was prachtig om te zien.

De hond mag ook de de festivalterreinen op maar moet wel aangelijnd zijn.

Is Oerol ook geschikt voor kinderen?

Kinderen zullen het op Oerol fantastisch vinden. Er zijn zelfs speciale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar oud. Neem dus gerust de kinderen mee. Kinderen krijgen korting op het festivalbandje en theaterkaartjes.

Geschiedenis Oerol

Het festival is opgericht door Joop Mulder en vindt jaarlijks plaats sinds 1981. Tijdens de eerste editie waren er ongeveer 2000 bezoekers. Nu wordt het populaire festival door 50.000 bezoekers bezocht.

Oerol wordt georganiseerd door een kernteam van tien medewerkers en ongeveer 1000 vrijwilligers.

Oerol 2018

Oerol 2018 vond in 2018 plaats van vrijdag 15 t/m zondag 24 juni. Het was de 37ste editie van het populaire festival. De openingsvoorstelling van Oerol 2018 was 'Foreign Tongues; een knap (s)taaltje werk'. Veel voorstellingen gingen over de problemen rond de Nederlandse identiteit.

Het was weer een fantastische editie van het bijzondere festival. Ben jij er in 2019 ook weer bij?

Terug naar Uitgaan

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.