Praktisch info

Veerboot naar Terschelling

De overtocht van Harlingen naar Terschelling duurt ongeveer twee uur. De boot naar Terschelling komt aan in de hoofdplaats West-Terschelling. De veerhaven ligt vlakbij het centrum van West-Terschelling.

Tevens varen er ook snelboten naar Terschelling en dan duurt de overtocht slechts 50 minuten. Helaas worden er op de snelboten geen auto's en fietsen vervoerd. Op de normale veerboot mag je je fiets of auto wel meenemen. Er is maar beperkt plaats voor auto's dus reserveer betijds. Op Terschelling is het uiteraard toegestaan om met een auto te rijden.

Klimaat

Het weer op Terschelling is beter dan op het vasteland. De zon schijnt in het voorjaar en in de zomer langer en het regent op dit Waddeneiland ook minder dan elders in Nederland. In mei schijnt de zon gemiddeld 15 uur langer dan op het vasteland. Dus voor het weer zit je op Terschelling zeker goed!

Sunset strand Terschelling

Openbaar vervoer op Terschelling

Op Terschelling rijden ook bussen. Er is een busverbinding tussen West-Terschelling en Oosterend. In de maanden mei tot oktober zijn er ook verbindingen met West aan Zee en Midsland aan Zee. In de vakantie rijdt er op vrijdag en zaterdag ook een nachtbus speciaal voor jongeren.

Taxi

Natuurlijk kun je op Terschelling ook een taxi pakken. Bij aankomst op Terschelling staan er meestal taxi's klaar op het haventerrein.Taxi Bakker is het taxibedrijf op Terschelling.

Fiets huren

Op Terschelling kun je prima fietsen. De totale lengte van de fietspaden is meer dan 70 kilometer. De fietspaden zijn zeer goed onderhouden. Veel bezoekers van Terschelling huren een fiets bij aankomst op Terschelling. De fietsverhuurbedrijven tref je op het Havenplein.

Is Terschelling ook leuk voor kinderen?

De kinderen zullen het op Terschelling fantastisch gaan vinden. Het strand van Terschelling is natuurlijk de topattractie. Op het strand zijn veel leuke dingen te doen zoals vliegeren, kastelen bouwen en ravotten.

Maar voor kinderen is er op Terschelling nog veel meer te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Zwemparadijs `De Dôbe' in West-Terschelling? Geniet onder andere van de whirlpool, de jetstreams, de waterpaddenstoel en de 50 meter lange glijbaan.

Weet je wat ook heel leuk is voor kinderen? Een rondvaart maken over het wad om zeehonden te gaan spotten. Wedden dat jij ook een zeehond ziet!

Grijze zeehond op Terschelling

Op het eiland zijn tevens diverse speeltuinen zoals Speeltuin Zonneweelde in Hoorn en Speeltoestel Midsland aan Zee. Midgetgolfen kan in Formerum bij de Molenbaan. Kortom, genoeg te doen voor de kinderen!

Verbod oplaten ballonnen

Sinds 2018 is het op Terschelling verboden om ballonnen op te laten, ook tijdens feesten en evenementen. De ballonnen zijn schadelijk voor de natuur. Het duurt jaren voordat ze af zijn gebroken, ook de biologische ballonnen. De plastic linten aan de ballonnen breken helemaal niet af. Daarom zijn ze vervuilend. Ook voor dieren kunnen ze schadelijk zijn. Ze kunnen verstrikt raken in het lint of ze eten ze op omdat zij ze voor voedsel aanzien.

Gezondheid

Op Terschelling is geen ziekenhuis gevestigd maar er zijn wel 2 huisartsenpraktijken namelijk huisartsenpraktijk Midsland en huisartsenpraktijk West-Terschelling. Bij spoedeisende hulp wordt vaak de helikopter of snelboot ingezet. De patiënt wordt dan gebracht naar een ziekenhuis in Leeuwarden, Sneek of Groningen.

Heeft u last van tandpijn en wilt u graag een tandarts bezoeken? Zowel in West-Terschelling (Tandartspraktijk J.F. Nater) als in Midsland (Tandartspraktijk H. van der Meiden) is een tandartspraktijk gevestigd.

Zonnepark

Terschelling wil zo snel mogelijk duurzaam worden. In mei 2018 zijn er zo'n 1500 zonnepanelen aangelegd bij Hee. Met deze zonnepanelen kunnen ongeveer 130 huishoudens van energie worden voorzien. Zonnepark Hee is het eerste zonnepark op Terschelling.

Is Terschelling een goedkope vakantiebestemming?

Helaas is het Waddeneiland geen goedkope vakantiebestemming. Vooral in het hoogseizoen zijn er weinig aanbiedingen bij hotels en vakantieparken. Heel soms zijn er wel interessante last minutes zoals bijvoorbeeld bij Landal.

Het is vaak voordeliger om een vakantiehuis te huren dan te kiezen voor een hotel. Kinderen krijgen vaak wel korting als ze overnachten in de hotelkamer van de ouders.

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.7

Vakantiehuis Luxe in de Duinen

Aanbieding!

Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.5

Appartement Landal West Terschelling

Aanbieding!

Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!