Praktisch info

Veerboot naar Terschelling

De overtocht van Harlingen naar Terschelling duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. De veerboot wordt gevaren door Rederij Doeksen en komt aan in de hoofdplaats West-Terschelling. De veerhaven ligt vlakbij het centrum van West-Terschelling.

Waddenzee Terschelling

Aan boord van de ms Friesland zijn voldoende faciliteiten om de tocht zo aangenaam mogelijk te maken. Je treft er onder andere een restaurant en een bar.

Op de veerboot mag je je fiets of auto meenemen. Er is maar beperkt plaats voor auto's dus reserveer op tijd. Op Terschelling is het toegestaan om met een auto te rijden in tegenstelling tot de eilanden Vlieland en Schiermonnikoog. Op deze Waddeneilanden mag je namelijk geen auto meenemen maar uiteraard wel je fiets.

Met de snelboot naar Terschelling

Wil je sneller op Terschelling zijn? Kies dan voor de snelboot! De overtocht duurt dan slechts 45 minuten. Er varen twee snelboten naar het Waddeneiland namelijk Tiger en Koegelwieck. Helaas worden er op de snelboten geen auto's en fietsen vervoerd.

Openbaar vervoer op Terschelling

Op Terschelling rijden ook bussen. Er is een busverbinding tussen West-Terschelling en Oosterend. In de maanden mei tot oktober zijn er ook verbindingen met West aan Zee en Midsland aan Zee. In de vakantie rijdt er op vrijdag en zaterdag ook een nachtbus speciaal voor jongeren.

Taxi

Natuurlijk kun je op Terschelling ook een taxi pakken. Bij aankomst op Terschelling staan er meestal taxi's klaar op het haventerrein. Op Terschelling zijn de volgende taxibedrijven actief: Taxi Bakker, Taxi Mo en Yellow Cab.

Banken

Op Terschelling zijn twee banken gevestigd. In West-Terschelling tref je de ABN AMRO en de Rabobank vind je in Midsland.

Fiets huren

Op Terschelling kun je prima fietsen. De totale lengte van de fietspaden is meer dan 70 kilometer. De fietspaden zijn zeer goed onderhouden. Veel bezoekers van Terschelling huren een fiets bij aankomst op Terschelling. De fietsverhuurbedrijven tref je op het Havenplein.

Klimaat

Het weer op Terschelling is beter dan op het vasteland. De zon schijnt in het voorjaar en in de zomer langer en het regent op dit Waddeneiland ook minder dan elders in Nederland. In mei schijnt de zon gemiddeld 15 uur langer dan op het vasteland. Dus voor het weer zit je op Terschelling zeker goed!

Sunset strand Terschelling

Gezondheid

Op Terschelling is geen ziekenhuis gevestigd maar er zijn wel twee huisartsenpraktijken namelijk huisartsenpraktijk Midsland en huisartsenpraktijk West-Terschelling. Bij spoedeisende hulp wordt vaak de helikopter of snelboot ingezet. De patiënt wordt dan gebracht naar een ziekenhuis in Leeuwarden, Sneek of Groningen.

Heeft u last van tandpijn en wilt u graag een tandarts bezoeken? Zowel in West-Terschelling (Tandartspraktijk J.F. Nater) als in Midsland (Tandartspraktijk H. van der Meiden) is een tandartspraktijk gevestigd.

Verbod oplaten ballonnen

Sinds 2018 is het op Terschelling verboden om ballonnen op te laten, ook tijdens feesten en evenementen. De ballonnen zijn schadelijk voor de natuur. Het duurt jaren voordat ze af zijn gebroken, ook de biologische ballonnen. De plastic linten aan de ballonnen breken helemaal niet af. Daarom zijn ze vervuilend. Ook voor dieren kunnen ze schadelijk zijn. Ze kunnen verstrikt raken in het lint of ze eten ze op omdat zij ze voor voedsel aanzien.

Zonnepark

Terschelling wil zo snel mogelijk duurzaam worden. In mei 2018 zijn er zo'n 1500 zonnepanelen aangelegd bij Hee. Met deze zonnepanelen kunnen ongeveer 130 huishoudens van energie worden voorzien. Zonnepark Hee is het eerste zonnepark op Terschelling.

Bekijk ook de Veelgestelde vragen over Terschelling!

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.