Strand van Terschelling

Het zandstrand van Terschelling is misschien wel het mooiste zandstrand van alle Waddeneilanden en heel Nederland. Het strand is dertig kilometer lang en loopt langs de Noordzeekust. Het eiland is maximaal vier kilometer breed dus als je op Terschelling bent dan is het strand altijd dichtbij.

Op sommige plekken is het strand heel breed. Schrik niet maar soms is het zandstrand meer dan één kilometer breed (van duin tot vloedlijn) en dat is natuurlijk fantastisch! Er zijn in Europa weinig stranden te vinden die breeder zijn dan het zandstrand van Terschelling. De breedste stranden tref je bij 'Strandovergang West aan Zee' en 'Strandovergang Midsland aan Zee'. Voor het mooiste uitzicht moet je zijn bij 'Het Groene Strand'. Dit strand ligt aan de Waddenzee kant bij West-Terschelling.

Het uitgestrekte zandstrand heeft vijf strandopgangen. Kinderen zullen op het strand van Terschelling veel plezier beleven!

Strand Terschelling

Zwemmen

De stranden van Terschelling zijn geweldig en nodigen uit voor leuke activiteiten. Natuurlijk kun je lekker gaan zonnen of zwemmen in de zee. Let wel op dat je alleen gaat zwemmen als het veilig is. Als de rode vlag wappert dan is zwemmen verboden.

Kinderen

Kinderen zullen op het strand van Terschelling ook genoeg te doen hebben. Ze zullen uren spelen in de oneindige grote zandbak. Vliegeren en schelpen zoeken is natuurlijk leuk om te doen maar als je echt iets bijzonders wilt beleven, maak dan een strandrit met de boswachter. De boswachter vertelt je alles over het strand, de zee en de prachtige natuur van het eiland. Je brengt dan ook een bezoek aan het mooiste uitkijkpunt van het eiland.

Wandelen op het strand

Is het iets minder mooi weer dan is een strandwandeling een echte aanrader. Wil je graag wandelen op het strand en liever weinig tot geen andere mensen tegenkomen? Doe dit dan in de winter of in het naseizoen. Je zult genieten van de rust en de fraaie natuur. Want mooi is Terschelling zeker!

Sportieve activiteiten zoals kitesurfen en blokarten

Andere leuke activiteiten zijn bijvoorbeeld blokarten, kitesurfen, windsurfen en golfsurfen. Wil je een keer blokarten over het strand? Ga dan naar West aan Zee want daar zijn blokarts te huur. In de winter mag je op Terschelling met een jeep over het strand rijden maar je moet daar dan wel een ontheffing voor hebben. Kortom je zult op het strand genoeg te doen hebben!

Schelpen op strand Terschelling

Strandpaviljoens

Op Terschelling zijn vijf strandpaviljoens. Deze zijn geopend van april tot november. Strandpaviljoen 'De Branding' is echter het gehele jaar geopend. Het uitzicht is vanaf een strandpaviljoen - onder het genot van een drankje en/of hapje - natuurlijk fantastisch.

De strandpaviljoens op Terschelling zijn:

  • De Walvis
  • West Aan Zee
  • ZandZee Bar
  • Kaap Hoorn
  • Heartbreak Hotel
  • De Branding

Mag de hond ook mee?

De stranden van Terschelling zijn lang en breed. Dit is natuurlijk ideaal voor honden. Jouw hond zal de stranden van Terschelling echt als een paradijs ervaren. Gelukkig mogen honden los op het strand lopen. Let wel op dat de hond op de rest van het eiland aangelijnd moet zijn (behalve in de bossen en op het strand). In het duingebied moet de hond uiteraard ook aangelijnd zijn.

Naaktstrand

Terschelling heeft geen specifieke naaktstranden. De beste locaties om naakt te recreëren zijn de rustige stranden ten westen van paal 8 en ten oosten van paal 12.

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.