Uitgaan

Ben jij gek van stappen en feesten? Of ga je liever naar een gezellig restaurant om heerlijk wat te eten met je vrienden of familie? Of misschien vind je het wel leuk om na een lange strandwandeling even bij te komen in een strandpaviljoen en te genieten van het prachtige uitzicht?

Op Terschelling is het hartstikke leuk om uit te gaan. Natuurlijk ook omdat de omgeving heel anders is dan dat je gewend bent op het vasteland. Op Terschelling heerst een rustige en vrolijke vakantiesfeer.

Op het eiland zijn behoorlijk wat uitgaansgelegenheden zoals restaurants, cafés, vijf strandpaviljoens, terrasjes, kroegen en zelfs discotheken!

Oerol

Het beroemde straattheater- en muziekfestival Oerol vindt jaarlijks plaats op Terschelling vanaf half juni. Als je van theater, beeldende kunst, dans en muziek houdt dan is het tien dagen lang zeer plezierig om op dit eiland te zijn. Tijdens dit festival treden onder andere nationale en internationale theatergroepen op. Het festival vindt plaats van 14 t/m 23 juni 2019. Lees verder

Jongeren

De dorpen West-Terschelling en Midsland bieden de meeste uitgaansgelegenheden voor jongeren. Op West-Terschelling zijn maar liefst zeven cafés & discotheken. Een echte aanrader is Bar Discotheek De Braskoer en vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan Danskroeg De Oka 18.

Maar ook in Midsland is er genoeg te doen voor de doorgewinterde stapper. In dit dorp tref je in ieder geval een discotheek en een karaokebar. De uitgaansgelegenheden tref je bijna allemaal in de straat 'De Oosterburen'. Dus lekker dicht bij elkaar.

Vergeet ook niet een bezoekje te brengen Café De Groene Weide in Hoorn. In dit gezellige Café staat muziek centraal. Het is de thuisbasis van de beroemde Hessel. Bijna iedere avond is er een live optreden van Hessel en Tess.

De horeca op dit eiland in de zomermaanden zijn dagelijks tot 02:00 's nachts geopend! Logeer je op een jongerencamping? Maak dan gebruik van een nachtbus. Deze rijden in de zomer. Je kunt natuurlijk ook een taxi pakken.

Terschelling is het beste Waddeneiland voor jongeren om uit te gaan. Er zijn zelfs meer mogelijkheden dan op Texel.

Horizontoer op Terschelling

De Horizontoer is een zeilend festival vol met theater, muziek en cultuur. Het leuke festival vaart ieder jaar in augustus langs Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. Het festival duurt tien dagen. De meeste optredens zijn gratis of te bezoeken tegen een kleine vergoeding.

Op 6 en 7 augustus 2018 deed het festival Terschelling aan. Het festival vond op verschillende locaties plaats zoals West-Terschelling, Midsland en Formerum.

Heartbreak Hotel

In Oosterend aan Zee tref je strandpaviljoen Heartbreak Hotel. Het strandpaviljoen is helemaal in de sfeer van Elvis Presley en je zult even terug gaan naar de jaren 50 en 60. Het strandpaviljoen ligt prachtig aan het brede strand vlakbij het natuurgebied de Boschplaat. Dus bezoek dit strandpaviljoen zeker even! Het paviljoen is het gehele jaar geopend.

De Terschellinger Filmdagen

Het leukste filmfestival van Nederland! In 2018 vonden er twee edities plaats namelijk van 6 t/m 12 augustus (buitenbios) en van 15 t/m 18 november.

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.