West-Terschelling

West-Terschelling is het grootste dorp van het Waddeneiland Terschelling. In dit dorp tref je behoorlijk wat winkels, restaurants en cafés. Tevens zijn er een aantal hotels en twee musea namelijk 'Museum 't Behouden Huys' en 'Centrum voor Natuur en Landschap'.

In de de hoofdplaats ligt een haven aan een natuurlijke baai waar ook de veerboot aanmeert. Deze baai wordt ook gebruikt als jachthaven. De bewoners van Terschelling noemen dit dorp afgekort West. De oude kern van het dorp noemen de bewoners Oud-West.

Vuurtoren De Brandaris

In West-Terschelling staat de oudste vuurtoren van Nederland. De Brandaris werd gebouwd in 1323. De vuurtoren is bijna 54 meter hoog, bestaat uit zes verdiepingen en heeft 225 treden.

In 1570 verdween de Brandaris in de zee omdat het eiland zich langzaam verplaatst. De huidige toren werd in 1594 gebouwd maar is wel regelmatig aangepast en verbeterd. In 1977 werd er zelfs een lift in de vuurtoren gebouwd.

West-Terschelling

Helaas is het niet mogelijk om de vuurtoren te bezoeken of je moet er willen trouwen want dat kan wel op de eerste verdieping in de speciale trouwzaal. Het adres is Brandarisstraat 2, West-Terschelling.

Rondleidingen

Wil je nog meer weten over West-Terschelling? Het is dan een echte aanrader om een rondleiding te boeken bij de VVV. Deze rondleidingen staan iedere woensdagmiddag op het programma en worden verzorgd door een Terschellinger.

Jachthaven Dellewal

De jachthaven ligt in de Dellewalbaai bij West-Terschelling en heeft plaats voor ongeveer 450 schepen. Dellewalbaai is een natuurlijke baai en dat is uniek voor Nederland. Bij de jachthaven wappert sinds 1987 de Blauw Vlag. Het is een onderscheiding die aangeeft dat de jachthaven schoon en veilig is. Het dorp West-Terschelling ligt op loopafstand van de haven.

Als het heel druk is dan mag je er niet langer liggen dan drie dagen. Er zijn voldoende voorzieningen zoals toiletten, elektra en douches. Kom je tussen 1 november en 1 maart? Dan krijg je 50% korting op het havengeld.

Bekijk overzicht van de dorpen.

West Terschelling 6LA (luxe!) Aan Zee
Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Appartement Landal West Terschelling Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Belvilla
Waardering: 8.6

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Boekjes over Terschelling

Boeken over Terschelling Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com.