West-Terschelling

West-Terschelling is het grootste dorp van het Waddeneiland Terschelling. In dit dorp tref je behoorlijk wat winkels, restaurants en cafés. Tevens zijn er een aantal hotels en twee musea namelijk Museum 't Behouden Huys en Centrum voor Natuur en Landschap.

West-Terschelling
West-Terschelling.

In de de hoofdplaats ligt een haven aan een natuurlijke baai waar ook de veerboot aanmeert. Deze baai wordt ook gebruikt als jachthaven. De bewoners van Terschelling noemen dit dorp afgekort West. De oude kern van het dorp noemen de bewoners Oud-West.

Vuurtoren De Brandaris

In West-Terschelling staat de oudste vuurtoren van Nederland. De Brandaris werd gebouwd in 1323. De vuurtoren is bijna 54 meter hoog, bestaat uit zes verdiepingen en heeft 225 treden. Lees verder over vuurtoren De Brandaris.

Rondleidingen

Wil je nog meer weten over West-Terschelling? Het is dan een echte aanrader om een rondleiding te boeken bij de VVV. Deze rondleidingen staan iedere woensdagmiddag op het programma en worden verzorgd door een Terschellinger.

De Haven van West-Terschelling
De haven van West-Terschelling.

Jachthaven Dellewal

De jachthaven ligt in de Dellewalbaai bij West-Terschelling en heeft plaats voor ongeveer 450 schepen. Dellewalbaai is een natuurlijke baai en dat is uniek voor Nederland. Bij de jachthaven wappert sinds 1987 de Blauw Vlag. Het is een onderscheiding die aangeeft dat de jachthaven schoon en veilig is. Het dorp West-Terschelling ligt op loopafstand van de haven.

Als het heel druk is dan mag je er niet langer liggen dan drie dagen. Er zijn voldoende voorzieningen zoals toiletten, elektra en douches. Kom je tussen 1 november en 1 maart? Dan krijg je 50% korting op het havengeld.

Bekijk het overzicht van de dorpen.

Tip! Hotel Paal 8

Hotel Paal 8 direct aan strand Terschelling Beoordeeld met een 8.6!
Het eerste dat je ziet zodra je 's morgens wakker wordt is het strand en de zee, hoe fijn is dat!? Hotel Paal 8 ligt direct aan zee, dichter bij het strand kun je niet zitten. Je maakt er mooie wandelingen in de duinen, je geniet er van de rust en de natuur. En de faciliteiten zijn er ook uitstekend. Zo zijn er onder andere een binnenzwembad en een wellnesscenter, heerlijk na een lange strandwandeling!Meer info en boeken

Tip! West Terschelling (luxe!)

Appartement West Terschelling Beoordeeld met een 8.6!
Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement van Landal zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!Meer info en boeken

Tip! Vakantiehuis Luxe in de Duinen

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Beoordeeld met een 8.6!
Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan. Meer info & boeken

Tip! Boekjes over Terschelling

Boekjes over Terschelling bij Bol.com Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com. Meer info & bestellen