Zeehonden spotten op Terschelling

Als je met je kinderen op vakantie bent op Terschelling dan wil je natuurlijk graag zeehonden zien. Het beste kun je dan meegaan met een zeehondentocht op een boot omdat de kans dan het grootst is dat je zeehonden gaat spotten. Bijvoorbeeld met de Talisman. De schipper van de Talisman geeft je veel uitleg over het leefgebied en gewoontes van de zeehonden. Je mag zelfs een kijkje nemen in het stuurhuis. Hoe leuk is dat? De kans dat je een zeehond ziet bij een zeehondentocht van de Talisman is maar liefst 99%, je gaat dus zeehonden zien! Koop je ticket bij de VVV op Terschelling. De excursie start in de haven van West-Terschelling schuin tegenover de VVV.

Zeehonden op een Zandplaat TerschellingDeze zeehonden rusten even lekker uit op een zandplaat.

Waar tref je de zeehonden?

Je treft de zeehonden vaak met laag water op droogvallende zandbanken. De zeehonden komen op de zandbanken helemaal tot rust. Je kunt ook een wandeling maken op het strand van het eiland. Kijk tijdens de wandeltocht heel goed naar de zee. Ga wandelen als de zee rustig is en er weinig golven zijn. De kans bestaat dan dat je zeehonden ziet zwemmen. Ze steken af en toe met hun kopjes boven het water uit. Heel mooi om te zien! Soms liggen ze zelfs op het strand. Wij hebben op deze manier regelmatig zeehonden gespot maar de kans dat zeehonden ziet met een excursie is vele malen groter. De grootste kans dat je zeehonden op het strand ziet liggen is bij het prachtige natuurgebied de Boschplaat.

Zeehond op TerschellingDeze zeehond zie je genieten op het strand.

Wat voor zeehonden komen er in de Waddenzee voor?

In de Waddenzee leven twee zeehondensoorten, de gewone zeehond en de grijze zeehond. De gewone zeehond komt er het meeste voor. In 2022 werden er 23.654 gewone zeehonden geteld. Helaas waren er dat een stuk minder (12%) dan in 2021.

Klapmuts

Op 27 maart 2023 is er op Vlieland een zogenaamde klapmuts geboren. Vlieland is het buureiland van Terschelling. Deze zeehondensoort komt van nature veel voor in de poolstreek. Het is daarom heel bijzonder dat er één geboren is op Vlieland.

Vakantiehuizen Terschelling

Vakantiehuis Terschelling

De natuur op Terschelling is prachtig! En bij Natuurhuisje geniet je van je vakantie in een vakantiehuis midden in die schitterende natuur, hoe fijn is dat!?
Meer info

Vakantiepark Terschelling

Vakantie Terschelling Vakantiepark Kaap West

Vakantiepark Landal Kaap West ligt direct aan natuurgebied de Noordsvaarder. Er zijn appartementen geschikt voor tot wel zes personen, naar wens is een appartement met sauna mogelijk.
Meer info

Leuke hotels op Terschelling

Hotels op Texel

Wil je op vakantie of een weekendje weg naar Texel? Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen bij Hotel Specials. Bekijk de leukste hotels op mooie locaties bij Hotel Specials!
Meer info

Voordelig naar Terschelling?

Voordelige hotel arrangementen Terschelling

Een leuk voordeeltje, wie wil dat nou niet? Zoek jij een voordelig hotelarrangement op Terschellingl? Bekijk de arrangementen bij Voordeeluitjes!
Meer info

Tip! Vakantie in de natuur!

Vakantie in de natuur Terschelling
Zoek je een vakantiehuis op Terschelling met veel ruimte en rust? En ben je een echt natuurliefhebber? Natuurhuisje.nl heeft een riant aanbod van fijne vakantiehuizen. Op de mooiste plekjes op Terschelling in de natuur, weg van de massa. Je kunt in alle rust genieten van je welverdiende vakantie, ideaal! Meer info en boeken

Tip! Aanbieding!

Hotel Paal 8 direct aan strand Terschelling Beoordeeld met een 8.8!
Wil jij op vakantie naar Terschelling? Bij Residence Terschelling bieden ze fantastische appartementen, geschikt tot wel 11 personen! Naar keuze boek je zelfs een appartment met privé sauna, heerlijk! Bij Residence Terschelling profiteer je van 15% last minute korting en boek jij je appartement ruim van te voren dan profiteer je van wel 10% vroegboekkorting, hoe fijn is dat?! !Bekijk de last minutes!

Tip! Hotel Paal 8

Hotel Paal 8 direct aan strand Terschelling Beoordeeld met een 8.1!
Het eerste dat je ziet zodra je 's morgens wakker wordt is het strand en de zee, hoe fijn is dat!? Hotel Paal 8 ligt direct aan zee, dichter bij het strand kun je niet zitten. Je maakt er mooie wandelingen in de duinen, je geniet er van de rust en de natuur. En de faciliteiten zijn er ook uitstekend. Zo zijn er onder andere een binnenzwembad en een wellnesscenter, heerlijk na een lange strandwandeling!Meer info en boeken

Tip! West Terschelling (luxe!)

Appartement West-Terschelling Beoordeeld met 4.2/5.0! Aanbieding!
Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement van Landal zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!Meer info en boeken

Tip! Bungalow Top

Bungalow Top Terschelling Beoordeeld met een 9.0!
Geen boekingskosten!
Wat een fijn vakantiehuisje! Bij de woning ligt een tuin met zonneterras. Het huis is gezellig ingericht en er zijn drie slaapkamers! De ligging in een beschermd natuurgebied is fantastisch en heerlijk rustig. Het hele jaar door een fijne plek om te verblijven. Er is ruimte voor zes personen. Meer info en boeken

Tip! Boekjes over Terschelling

Boekjes over Terschelling bij Bol.com Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com. Meer info & bestellen