Oerol Festival

Ieder jaar vindt op het Waddeneiland Terschelling het leuke festival Oerol plaats. Het is een wereldberoemd straattheater- en muziekfestival en het bezoeken meer dan waard. Op dit 10-daagse festival treden zowel nationale als internationale theatergroepen op.

Oerol 2020 vindt plaats van 12 t/m 21 juni. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten! Volg jij Oerol ook op sociale media? De hashtag is #Oerol2020!

Tijdens Oerol geniet je onder andere van muziek, dans, storytelling, theater, expedities en beeldende kunst. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en er zijn zelfs voorstellingen voor kinderen. De belangrijkste voorstelling is Terschelling zelf. Wat een fantastisch decor is Terschelling voor dit festival!

Prachtige locaties

De mooiste locaties van Terschelling worden voor dit festival geselecteerd. Er vinden onder andere voorstellingen plaats op het strand, in de bossen, op dijken, gewoon op straat, in de duinen en zelfs op het water. De voorstellingen worden speciaal voor de locaties op Terschelling gemaakt en dat levert vaak betoverende plaatjes op. In 2018 werden er bijna 60 verschillende locaties gebruikt.

De beste manier om je te verplaatsen tijdens Oerol is de fiets. Maar hoe vind je je fiets weer terug tussen alle duizenden fietsen? Want bijna iedereen gaat natuurlijk van de ene naar de andere locatie met de fiets. Markeer jouw fiets en het probleem is opgelost. In 2018 werd dit bijna door iedereen gedaan en het was prachtig om te zien.

De hond mag ook het festivalterrein op maar moet wel aangelijnd zijn.

Is Oerol ook geschikt voor kinderen?

Kinderen zullen het op Oerol fantastisch vinden. Er zijn zelfs speciale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar oud. Neem dus gerust de kinderen mee. Kinderen krijgen korting op het festivalbandje en theaterkaartjes.

Geschiedenis Oerol

Het festival is opgericht door Joop Mulder en vindt jaarlijks plaats sinds 1981. Tijdens de eerste editie waren er ongeveer 2000 bezoekers. Nu wordt het populaire festival door 50.000 bezoekers bezocht. Oerol wordt georganiseerd door een kernteam van tien medewerkers en ongeveer 1000 vrijwilligers.

In 2019 won kunstenaar Emke Idema de Joop Mulder Plak

Deze stimuleringsprijs werd door de initiator van het festival Joop Mulder op 11 september in Harlingen overhandigd aan Emke Idema.

Oerol 2019

Oerol 2019 werd georganiseerd van 14 tot en met 23 juni. Ben jij er in 2020 ook weer bij?

Oerol 2018

Oerol 2018 vond in 2018 plaats van vrijdag 15 t/m zondag 24 juni. Het was de 37ste editie van het populaire festival. De openingsvoorstelling van Oerol 2018 was 'Foreign Tongues; een knap (s)taaltje werk'. Veel voorstellingen gingen over de problemen rond de Nederlandse identiteit. Het was weer een fantastische editie van het bijzondere festival.

Tip! Hotel Paal 8

Hotel Paal 8 direct aan strand Terschelling Beoordeeld met een 8.6!
Het eerste dat je ziet zodra je 's morgens wakker wordt is het strand en de zee, hoe fijn is dat!? Hotel Paal 8 ligt direct aan zee, dichter bij het strand kun je niet zitten. Je maakt er mooie wandelingen in de duinen, je geniet er van de rust en de natuur. En de faciliteiten zijn er ook uitstekend. Zo zijn er onder andere een binnenzwembad en een wellnesscenter, heerlijk na een lange strandwandeling!Meer info en boeken

Tip! West Terschelling (luxe!)

Appartement West Terschelling Beoordeeld met een 8.6!
Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement van Landal zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!Meer info en boeken

Tip! Vakantiehuis Luxe in de Duinen

Vakantiehuis Luxe in de Duinen Beoordeeld met een 8.6!
Wat een fijn vakantiehuis! Je wandelt hier zo de duinen in, het uitzicht is hier dan ook prachtig! Het huis is gezellig ingericht en lekker luxe met whirlpool en sauna. Het hele jaar door dus een fijne plek om te verblijven. Geschikt voor 6 personen en huisdieren zijn toegestaan. Meer info & boeken

Tip! Boekjes over Terschelling

Boekjes over Terschelling bij Bol.com Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com. Meer info & bestellen