Oerol Festival

Ieder jaar vindt op het Waddeneiland Terschelling het zeer populaire festival Oerol plaats. Het is een wereldberoemd straattheater- en muziekfestival en het bezoeken meer dan waard. Op dit 10-daagse festival treden zowel nationale als internationale theatergroepen op. Tijdens Oerol geniet je onder andere van muziek, dans, storytelling, theater, expedities en beeldende kunst. Het festival is geschikt voor alle leeftijden en er zijn zelfs voorstellingen voor kinderen. De belangrijkste voorstelling is Terschelling zelf. Wat een fantastisch decor is Terschelling voor dit festival!

Oerol Festival Terschelling
Oerol Festival Terschelling. Foto: Oerol.nl

Oerol 2023

In 2023 wordt het Oerol Festival georganiseerd van 9 t/m 18 juni. Ben jij er dan ook weer bij?

Overnachten tijdens Oerol

Wij hebben de mooiste accommodaties op Terschelling voor je uitgezocht zodat je maximaal kunt genieten tijdens het Oerol Festival:

Booking.com
Vakantiepark Bungalows Dellewal Terschelling

Tip! Overnachten tijdens Oerol

Zie in één overzicht alle accommodaties op Booking.com met de afstand tot het Oerol Festival!

Natuurlijk ga je niet voor één dagje naar Terschelling tijdens het Oerolfestival. Tijdens dit unieke festival wil je jezelf helemaal onderdompelen in cultuur, muziek en een supergezellige sfeer. Wil jij weten waar de beste accommodaties zijn om te overnachten tijdens Oerol? Wij maakten een handig overzicht waarbij je ook kunt zien op welke afstand de vakantiehuizen, appartementen en hotels van jouw favoriete locatie vandaan is.Bekijk een overzicht
& Boek direct!

Prachtige locaties

De mooiste locaties van Terschelling worden voor dit festival geselecteerd. Er vinden onder andere voorstellingen plaats op het strand, in de bossen, op dijken, gewoon op straat, in de duinen en zelfs op het water. De voorstellingen worden speciaal voor de locaties op Terschelling gemaakt en dat levert vaak betoverende plaatjes op. In 2019 werden er bijna zestig verschillende locaties gebruikt.

De beste manier om je te verplaatsen tijdens Oerol is de fiets. Maar hoe vind je je fiets weer terug tussen alle duizenden fietsen? Want bijna iedereen gaat natuurlijk van de ene naar de andere locatie met de fiets. Markeer jouw fiets en het probleem is opgelost. De hond mag ook het festivalterrein op maar moet wel aangelijnd zijn.

Voorstelling in bos Oerol
De voorstellingen van Oerol vinden plaats op unieke locaties. Foto: Oerol.nl

Is Oerol ook geschikt voor kinderen?

Kinderen zullen het op Oerol fantastisch vinden. Er zijn zelfs speciale theatervoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar oud. Neem dus gerust de kinderen mee. Kinderen krijgen korting op het festivalbandje en theaterkaartjes.

Geschiedenis Oerol

Het festival is opgericht door Joop Mulder en vindt jaarlijks op Terschelling plaats sinds 1981. Tijdens de eerste editie waren er ongeveer 2000 bezoekers. Heden ten dage wordt het populaire festival door ongeveer 50.000 bezoekers bezocht. Oerol wordt georganiseerd door een kernteam van tien medewerkers en ongeveer 1000 vrijwilligers. Op 10 januari 2021 is de oprichter van Oerol, Joop Mulder plotseling overleden.

Oerol 2022

Na twee jaar afwezigheid door corona vond in 2022 het Oerol festival plaats van 10 t/m 19 juni.

Oerol 2021

Helaas is Oerol 2021 in verband met corona niet doorgegaan.

Oerol 2020

In verband met het coronavirus heeft de organisatie deze editie voor een compleet andere vorm gekozen. Van maandag 15 t/m vrijdag 19 juni was 'Het Imaginaire Eiland' geopend voor een gevarieerd live programma. Op dit digitale platform waren meer dan twintig items per dag te bekijken.

Oerol 2019

Oerol 2019 werd georganiseerd van 14 tot en met 23 juni. Kunstenaar Emke Idema won de Joop Mulder Plak. Deze stimuleringsprijs werd door de initiator van het festival Joop Mulder op 11 september in Harlingen overhandigd aan Emke Idema.

Oerol 2018

Oerol 2018 vond in 2018 plaats van vrijdag 15 t/m zondag 24 juni. Het was de 37ste editie van het populaire festival. De openingsvoorstelling van Oerol 2018 was 'Foreign Tongues; een knap (s)taaltje werk'. Veel voorstellingen gingen over de problemen rond de Nederlandse identiteit. Het was weer een fantastische editie van het bijzondere festival.

Tip! Vakantie in de natuur!

Vakantie in de natuur Terschelling
Zoek je een vakantiehuis op Terschelling met veel ruimte en rust? En ben je een echt natuurliefhebber? Natuurhuisje.nl heeft een riant aanbod van fijne vakantiehuizen. Op de mooiste plekjes op Terschelling in de natuur, weg van de massa. Je kunt in alle rust genieten van je welverdiende vakantie, ideaal! Meer info en boeken

Tip! Hotel Paal 8

Hotel Paal 8 direct aan strand Terschelling Beoordeeld met een 8.6!
Het eerste dat je ziet zodra je 's morgens wakker wordt is het strand en de zee, hoe fijn is dat!? Hotel Paal 8 ligt direct aan zee, dichter bij het strand kun je niet zitten. Je maakt er mooie wandelingen in de duinen, je geniet er van de rust en de natuur. En de faciliteiten zijn er ook uitstekend. Zo zijn er onder andere een binnenzwembad en een wellnesscenter, heerlijk na een lange strandwandeling!Meer info en boeken

Tip! West Terschelling (luxe!)

Appartement West-Terschelling Beoordeeld met een 8.1! Aanbieding!
Ben jij toe aan een vakantie om heerlijk te ontspannen? Dan is dit appartement van Landal zeker geschikt voor jou! Het is gezellig ingericht en de keuken is van alle gemakken voorzien. Groot pluspunt van dit vakantie-appartement is de badkamer. Hier is een inloopdouche, heerlijk ligbad, privé-sauna én zonnehemel! Laat je vakantie maar beginnen!Meer info en boeken

Tip! Bungalow Top

Bungalow Top Terschelling Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0!
Geen boekingskosten!
Wat een fijn vakantiehuisje! Bij de woning ligt een tuin met zonneterras. Het huis is gezellig ingericht en er zijn drie slaapkamers! De ligging in een beschermd natuurgebied is fantastisch en heerlijk rustig. Het hele jaar door een fijne plek om te verblijven. Er is ruimte voor zes personen. Meer info en boeken

Tip! Boekjes over Terschelling

Boekjes over Terschelling bij Bol.com Jouw vakantie op Terschelling wordt dubbel zo leuk met deze boekjes over Terschelling! De wandel- en Fietskaart brengt je op de mooiste plekjes van het eiland en de natuurgids vertelt je wat je onderweg allemaal ziet in de natuur. Deze boekjes zijn een absolute aanrader! Bekijk deze, en andere boeken over Terschelling bij Bol.com. Meer info & bestellen